Vierailulle Kulttuurimyllyyn?

IMG_2872.JPG

Kulttuurimylly avaa ovensa vapaan kentän ryhmien esitysvierailuille!

Maria Baric Company on avannut Itä-Helsinkiin uuden teatteri- ja kulttuuritilan, Kulttuurimyllyn! Avajaisia juhlittiin marraskuussa 2018. Kulttuurimylly sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä, saman katon alla Liikuntamyllyn kanssa.

Maria Baric Company on ainoa Itä-Helsingin alueella vakituisesti toimiva ammattiteatteri. Companyn oma esitystoiminta on viime aikoina painottunut erityisesti tuliteatteriin, musiikilliseen nukke- ja varjoteatteriin sekä black light teatteriin. Company koostuu muusikoista, tanssijoista, nukketeatteri- ja sirkustaiteilijoista sekä monipuolisista teatterintekijöistä ja muista luovan alan ammattilaisista.

Maria Baric Companyn avaama Kulttuurimylly on uusi esittävän taiteen näyttämö ja alueellinen kohtaamispaikka. Kulttuurimyllyssä erilaiset yleisöt pääsevät näkemään korkeatasoista esittävää taidetta ja osallistumaan halutessaan itsekin taide- ja kulttuuritoimintaan työpajoista, tapahtumista ja harrastustunneista koostuvan yleisötyön kautta. Uudesta Kulttuurimyllystä taiteilijat haluavatkin rakentaa monipuolisen taiteen tekemistä ja kokemista mahdollistavan tilan, joka voisi tulevaisuudessa olla merkittävä alueellisen imagon, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden vahvistaja

Maria Baric Companyn visiona on, että ryhmän oman toiminnan lisäksi Kulttuurimylly kahdella black box näyttämösalillaan voisi palvella myös muita vapaan kentän ryhmiä ja mahdollistaa monipuolisia esitysvierailuja nukketeatterin, musiikin, teatterin, tanssin ja sirkuksen vapaan kentän toimijoille.

Avoin haku Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoon keväälle 2019

Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoon valitaan vierailevat ryhmät avoimen haun kautta. Kutsu on avoin kaikille esittävän taiteen tekijöille ja luovan alan ammattilaisille. Ensimmäinen haku on nyt käynnistynyt! Vierailuohjelmistoon haetaan Kulttuurimyllyn nettisivuilla olevalla lomakkeella 20.3. mennessä. Ohjelmistovalinnoista vastaa Kulttuurimyllyn taiteellinen työryhmä ja tuotantotiimi.

Mitä Kulttuurimylly tarjoaa valituille ryhmille

Vierailuohjelmistoon valitut ryhmät saavat maksutta toisen Kullttuurimyllyn Pegasos tai Feeniks näyttämösaleista käyttöönsä sovitulle ajanjaksolle, sekä erikseen sovittavan määrän harjoitus- ja rakennusaikaa esitysten / konserttien valmisteluun. Kulttuurimylly myös mahdollistaa vierailijoille esitysten lipunmyynnin automatisoinnin suoraan Kulttuurimyllyn oman lippukaupan kautta ja auttaa vierailuohjelmistoon valittujen esitysten ja konserttien tiedotustyössä omien viestintäkanaviensa kautta. Vierailuohjelmiston ryhmät saavat itselleen kaikki omista esityksistään saatavat lipputulot, mutta vastaavat itse esitystensä muista tuotantokuluista sekä esitystensä lippujen hinnoittelusta ja markkinoinnista.

Kevään 2019 haussa etsitään ensisijaisesti vierailuesityksiä, jotka voidaan toteuttaa Kulttuurimyllyssä vuoden 2019 aikana. Esitysvierailuja on mahdollista sopia Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoon jo huhtikuusta alkaen.

Minkälaisille vierailuille Kulttuurimyllyn näyttämösalit soveltuvat?

Koska Kulttuurimyllyn näyttämösalit eivät ole kovin suuria tai korkeita, soveltuvat tilat parhaiten pienten ja keskisuurten työryhmien konserteille ja muille melko kevytrakenteisille esitystuotannoille, joissa ei ole tilojen mittoihin nähden liian suuria lavasterakenteita tai tekniikaltaan tilojen kapasiteetille liian haastavia teknisiä vaatimuksia. Jos olet epävarma tuotantosi sopivuudesta Kulttuurimyllyn saleihin, olet tervetullut tutustumaan tiloihin tarkemmin hakuun liittyvän infotilaisuuden aikana järjestetyllä tutustumiskierroksella Kulttuurimyllyssä ke 13.3 klo 15.00.

Harjoittelutiloja vapaan kentän ammattilaisille Kulttuurimyllystä

Varaamme Kulttuurimyllystä tilaa harjoittelua varten ensisijaisesti vierailuohjelmaamme valituille ryhmille, mutta myös muut ryhmät voivat tiedustella meiltä mahdollisia vapaita harjoitusaikoja pientä tilavuokraa vastaan.

Kulttuurimyllyn kesäresidenssit

Lisäksi tarjoamme freelance-taiteilijoille ja vapaan kentän ammattilaisista koostuville työryhmille myös edullista, pidempää kesäresidenssi-mahdollisuutta Kulttuurimyllyyn aikavälille 24.6.- 28.7.2019. Mikäli kesäajan  residenssityöskentelyjaksolle tuleva ryhmä/t on valittuna myös Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoon, voi ryhmä saada Kulttuurimyllystä tällaisen pidemmänkin residenssivierailuajan käyttöönsä maksutta, esimerkiksi Kulttuurimyllyssä myöhemmin kantaesityksensä saavan tulevan ensi-iltatuotannon valmisteluun.

Tilojen vuokraaminen tapahtumien ja juhlien järjestämiseen

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme Kulttuurimyllyn tiloja vuokralle myös muille tapahtumatiloja tarvitseville. Tunnelmalliset näyttämösalit sopivat esitysten, konserttien ja erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämisen lisäksi hyvin myös mm. seminaarien, kokousten ja juhlien järjestämiseen.

Hakuun liittyvä info & vapaan kentän toimijoiden verkostoitumistapaaminen Kulttuurimyllyssä pe 13.3. klo 15.00

Maria Baric Company järjestää Kulttuurimyllyssä vierailuohjelmiston ensimmäiseen hakuun liittyvän infotilaisuuden, jossa esittelemme Kulttuurimyllyn tiloja ja mahdollisuuksia vierailusta kiinnostuneille esittävän taiteen ryhmille. Samalla tapaaminen on myös hyvä verkostoitumistilaisuus vapaan kentän toimijoille. Info-tilaisuus kestää n. 45 min, jonka jälkeen aikaa on varattu vapaalle keskustelulle ja toimijoiden väliselle verkostoitumiselle sekä hakijoiden omiin hakuklinikka-aikoihin.

Kahvitarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen ennakkoon 10.3 mennessä tästä linkistä.

Varaa oma hakuklinikka-aika

Halutessasi voit varata henkilökohtaisen tai työryhmäkohtaisen n.15 min täsmä-ajan Kulttuurimyllyn tiimiltä, jonka aikana voit esitellä jo lyhyesti omaa vierailuehdotustasi tai kysyä tarkentavia kysymyksiä hakuun liittyen. Voit varata ajan infoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tapaamisaikoja on rajoitetusti, joten toimithan nopeasti, ajat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä!

Hakemuksen Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoon voi jättää myös infoon osallistumatta.

Lisätiedot:

IMG_2746.JPG

Elina Kesäniemi, tuotantopäällikkö
puh. 044 578 3933
elina@mariabaric.com
www.mariabariccompany.com
www.kulttuurimylly.com

Maria Baric Company
Voimauttavan taiteen äärellä ry

Kulttuurimylly
Jauhokuja 3 A1 / C
00920 Helsinki