Back to All Events

VIERAILIJA / Jos kuulisit jonkun huokaavan

Jos kuulisit jonkun huokaavan

- Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen ja Mika Seppänen -

Kenelle: Aikuiset, nuoret, myös perheille (jos lapset jaksavat istua 45 min.)
Aika:
to 10.10. klo 18-19.45, sisältää väliajan ja taiteilijatapaamisen
Paikka:
Feeniks-sali, Kulttuurimylly
Liput tulevat myyntiin elokuussa

Jos kuulisit jonkun huokaavan on musiikillinen ja tanssillinen kohtaaminen niiden peteneran historiallisten ainesten kanssa, jotka ovat säilyneet nykypäivään. Flamencon yhtenä tyylilajina paikkansa löytänyt petenera edustaa syvää melankoliaa; kaihoa, lumousta ja kirousta, mutta sen juuret ulottuvat kauas menneisyyteen. Siinä soivat romanssit ja sefardijuutalaisten laulut keskiajalta, se on kulkeutunut konkistadorien jälkeisinä aikoina Etelä-Amerikkaan, ja palannut taas muuntuneena.

Esiintyjistä jokainen on taiteellisen uransa aikana ristennyt, tietämättäänkin, peteneran eri aikojen ilmentymien kanssa. Jokainen tuo oman historiansa mukaan kohtaamiseen: vanha musiikki, klassinen maailma ja nykyflamenco keskustelevat keskenään. Syntyy kokonaisuus, jossa yhteinen nimittäjä on lähteminen.

Esiintyjät: Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen ja Mika Seppänen
Teoksen idea ja koreografia: Erika Alajärvi
Musiikin sovitukset ja esitys: Ulla Paakkunainen, Mika Seppänen ja Erika Alajärvi
Puvustus: työryhmä ja Ateljee Anna Pérez
Tuotanto: Hierbabuena

hierbabuena.fi
ullapaakkunainen.com
#joskuulisitjonkunhuokaavan

Kuva: Erika Alaljärvi

Kuva: Erika AlaljärviEarlier Event: September 23
Muskari 1, vauvat