Back to All Events

VIERAILIJA / Jos kuulisit jonkun huokaavan

Jos kuulisit jonkun huokaavan

- Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen ja Mika Seppänen -

Kenelle: Aikuiset, nuoret, myös perheille (jos lapset jaksavat istua 45 min.)
Aika:
to 10.10. klo 19.00-20.45, sisältää väliajan ja taiteilijatapaamisen
Paikka:
Feeniks-sali, Kulttuurimylly
Liput
15 € / 20 € perhelippu 25 € (sis. 1 aikuinen ja 1 lapsi / nuori) Osta liput ennakkoon Kulttuurimyllyn lippukaupasta täältä!

Ovilipunmyynti alkaa esityspäivinä klo 18:00

Mitä saa mukaansa, kun on lähdettävä ja jätettävä kaikki? Läpi vuosisatojen ovat ihmiset lähteneet eri syistä tahtoen tai tahtomattaan. Mukana ovat kulkeneet muistot laulujen muodossa.

Jos kuulisit jonkun huokaavan on musiikillinen ja tanssillinen kohtaaminen niiden peteneran historiallisten ainesten kanssa, jotka ovat säilyneet nykypäivään. Eri aikakausilta ja eri paikoista peräisin olevista lauluista syntyy kokonaisuus, joka kertoo lähtemisestä ja lähtevän, lähteneen kaipauksesta.

Flamencon tyylilajina petenera edustaa syvää melankoliaa; kaihoa, lumousta ja kirousta, mutta sen juuret ulottuvat kauas menneisyyteen. Siinä soivat romanssit ja sefardijuutalaisten laulut keskiajalta, se on kulkeutunut konkistadorien jälkeisinä aikoina Etelä-Amerikkaan, ja palannut taas muuntuneena. 

Esiintyjistä jokainen on taiteellisen uransa aikana ristennyt, tietämättäänkin, peteneran eri aikojen ilmentymien kanssa. Jokainen tuo oman historiansa mukaan kohtaamiseen: vanha musiikki, klassinen maailma ja nykyflamenco keskustelevat keskenään.

Esiintyjät: Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen ja Mika Seppänen
Teoksen idea ja koreografia: Erika Alajärvi
Musiikin sovitukset ja esitys: Ulla Paakkunainen, Mika Seppänen ja Erika Alajärvi
Puvustus: työryhmä ja Ateljee Anna Pérez
Tuotanto: Hierbabuena

hierbabuena.fi
ullapaakkunainen.com
#joskuulisitjonkunhuokaavan