Back to All Events

KULTTUURIMYLLY FESTIVAL / ARANA (ennakkonäytös)

- Maria Baric Companyn liikkuva kansainvälinen jättinukketeatteriteos -

Kenelle: Kaikenikäisille
Aika: ennakkonäytös 27.9. Klo 9.30 ja ensi-ilta la 28.9. klo 13.00
Paikka: Liikkuva teos lähtee Myllypuron ostarilta, koontuminen ravintola Jyväsen edessä
Tapahtuma on maksuton

ARANA on espanjaa ja tarkoittaa hämähäkkiä. Se on tarina rohkeudesta, yhteisestä matkasta sekä pelkojen ja ennakkoluulojen voittamisesta. Liikkuvan esityksen toteutuksessa on Maria Baric Companyn taiteilijoiden lisäksi mukana kansainvälinen työryhmä, johon kuuluu nukketeatteritaiteilijoita ja muusikoita kaikista Pohjoismaista sekä Kuubasta.

Aranaa ja siihen sulautuvaa suurta katuteatterikulkuetta on valmisteltu yhdessä Itä-Helsingin asukkaiden sekä kymmenien alueen päiväkotien ja koulujen kanssa. Yhteensä yhteisöllisessä Aranassa tulee olemaan mukana lähes 2000 itähelsinkiläistä lasta, nuorta, opettajaa ja alueen asukasta, jotka pääsevät työskentelemään projektissa yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa. Kokonaisuus on osa Suomen Uniman kanssa toteutettavaa kansainvälistä Meeting Point Finland -hanketta ja siihen liittyvää katu- ja nukketeatterifestivaalia.

Aranassa pohjoismainen ja kuubalainen taiteilijayhteisö kohtaavat sekä moninaiset etniset taustansa, että monikulttuurisen Itä-helsingin, jonka sykkeessä teosta on valmisteltu. Kokonaisuus jalkautuu kaduille syyskuun lopussa nähtävinä ainutkertaisina jättinukketeatteri- ja katuteatterikulkueina - tule kokemaan se kanssamme!

Yhteistyössä Suomen UNIMA ry, Nordic Pupeteer Directory, Nordic Culture Point, Maria Baric Company ja Kulttuurimylly sekä Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala.