Back to All Events

VIERAILIJA / Kehollinen nukketeatteri – Workshop ammattiesiintyjille


Kenelle: ensisijaisesti nukketeatterin-, tanssin- ja sirkusalan ammattilaisille, muille aiheesta kiinnostuneille ammattiesiintyjille. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella
Aika: 7.9. ja 8.9. klo 11 – 17
Paikka: Feeniks-Sali, Kulttuurimylly, Jauhokuja 3 A1 / C, 00920 Helsinki
Lisätietoja ja hakemukset workshopiin 23.8. mennessä: kenuksov@gmail.com, Mira Laine / p. 045 631 0237 (katso hakuohjeet alta)

Työryhmä: Nukketeatteritaiteilija Mira Laine, fyysisen teatterin ohjaaja ja opettaja Rubén Nagore Santandreu, valosuunnittelija Jari Piitulainen, äänisuunnittelija Riku-Pekka Kellokoski ja pukusuunnittelija/skenografi Reija Stenius

Työryhmä toteuttaa vuonna 2020 näyttämöteoksen, jossa tutkitaan ja sovelletaan köyhän teatterin periaatteita nukketeatterille kehollisuuden kautta.  Teosta varten ei siis rakenneta erikseen nukkeja, vaan niiden luomiseen käytetään esiintyjien omia vartaloita. Ilmaisullisen roolihahmon voi rakentaa esimerkiksi kolmesta kämmenestä ja selästä tai neljän esiintyjän sääristä ja varpaista. Työryhmän esiintyjät pyritään löytämään aihetta tutkivan, esittävien taiteiden ammattilaisille suunnatun workshopin kautta. Workshop järjestetään osana Kulttuurimyllyn vierailuohjelmistoa.

Kaksipäiväinen workshop pitää sisällään nukenkäsittelyn perusteiden lisäksi fyysisen teatterin harjoitteita, sekä Jerzy Grotowskin harjoitteiden nukketeatterisovelluksia, joita on tarkoitus tutkia ja viedä eteenpäin. Teoksen ja workshopin ohjaajina toimivat nukketeatteritaiteilija Mira Laine sekä fyysisen teatterin ohjaaja ja opettaja Rubén Nagore Santandreu. Workshopin osallistujista kootaan 3-5 esiintyjän mahdollisimman monipuolinen ja eri esittävän taiteen aloja edustava kokoonpano. 

Teoksen ensi-ilta syksyllä 2020

Tulevan teoksen ensimmäinen harjoituskausi sijoittuu helmi-maaliskuulle 2020. Työryhmä toteuttaa kolme noin puolen tunnin mittaista work-in-progress -demoa tulevasta esityksestä kevään ja kesän aikana, teoksen ensi-ilta on Kulttuurimyllyssä syksyllä 2020. Esiintyjien harjoitusajan työskentely on tarkoitus rahoittaa apurahoilla, esityksen toteutuminen riippuu lopullisen rahoituksen varmistumisesta. Workshopiin osallistuminen ei edellytä sitoutumista tulevaan esitykseen.

Hakeminen mukaan 23.8. mennessä

Workshop on ensisijaisesti suunnattu nukketeatteri-, tanssi- ja sirkusalan ammattilaisille, mutta mikäli toimit ammattimaisena esiintyjänä ja tunnet kiinnostusta aiheeseen, olet tervetullut hakemaan mukaan!

Lähetä meille 23.8. mennessä ansioluettelosi sekä lyhyt motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi olisit kiinnostunut työskentelemään kanssamme kehollisen nukketeatterin parissa ja mitä voisit kenties tuoda mukanasi tulevaan teokseen. Kerro myös, oletko valmis sitoutumaan kevään harjoituksiin sekä mahdollisiin demoihin ja syksyn 2020 esityksiin. Valituilta osallistujilta kerätään 15 euron suuruinen materiaalimaksu, muilta osin workshop on maksuton. Workshopin työskentelykielinä ovat suomi ja englanti, osallistua voi vaikka osaisi vain auttavasti näistä toista.

Teosta tukee Taiteen edistämiskeskus.

”En tarkoita että keholla olisi muisti. Keho on muisti.”

Jerzy Grotowski, Kohti köyhää teatteria (suom. Martti Puukko)

Workshop, kuva-1.jpg

 
Earlier Event: September 2
Tarinoiden taikaa, vauvat
Later Event: September 23
Muskari 1, pienet lapset